Particulier
Zakelijk

Natuurvriendelijk isoleren

Het isoleren van daken en spouwmuren is een effectieve manier om minder gas te gebruiken en het wooncomfort te verhogen. Hierbij moeten we wel rekening houden met de aanwezigheid van vleermuizen, gierzwaluwen en andere kleine vogelsoorten. Deze dieren wonen graag in de spouwmuur of onder het dak en sommige zijn bovendien beschermde diersoorten.

Daarom is het nodig om natuurvriendelijk te isoleren. Bij IsoSun zijn we een van de eerste isolatiebedrijven in Nederland die op deze manier isoleren.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Advies
Onze adviseurs zijn getraind om naast het juiste isolatieadvies, ook te adviseren over natuurvriendelijk isoleren en hoe dit in zijn werk gaat. Dit wordt opgenomen in en persoonlijke offerte.

Natuurvrij maken
Bij het natuurvrij maken krijgen vleermuizen en vogels de kans om de woning te verlaten. Dit door de openingen dicht te maken en speciale flappen te plaatsen. Zo kunnen de dieren nog wel naar buiten, maar niet meer naar binnen. Hierbij houden we rekening met het broedseizoen, de kraamperiode en de winterrust. Ook hangen we speciale kasten op zodat vleermuizen een nieuwe verblijfplaats hebben.

Isoleren
Na het natuurvrij maken wachten we minimaal 4 dagen voordat we gaan isoleren.

Melding
Volgens de Wet natuurbescherming is er een ontheffing nodig voor het isoleren van woningen met vleermuizen of vogels. Heeft uw gemeente een ontheffing? Dan is het verplicht om op een natuurvriendelijke manier te isoleren. Wij melden uw woning aan, zodat u gebruikt kunt maken van de ontheffing. Heeft uw gemeente geen ontheffing, dan kunt u natuurlijk ook uw woning natuurvriendelijk isoleren. Wij vertellen u hier graag meer over.

Als u kiest om uw woning door IsoSun te isoleren dan bent u er zeker van dat uw woning op de juiste manier geisoleerd wordt.

Wilt u meer weten over hoe natuurvriendelijk isoleren en wilt u weten hoe dit voor uw woning in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op.

Wilt u meer weten over natuurvriendelijk isoleren en wilt u weten hoe dit voor uw woning in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op. Bent u benieuwd naar onze werkwijze in het algemeen? Klik dan hier.