Dakisolatie

Een dak zonder isolatie? Het is één van de grootste energieverspillers. Met goede dakisolatie bespaart u jaarlijks honderden euro’s aan stookkosten. Bovendien gaat uw wooncomfort er flink op vooruit.

Besparen met dakisolatie

30% van de warmte in uw woning gaat verloren via het dak. Dakisolatie levert dan ook al snel een goed rendement op. Bovendien wordt de zolder, met een goed geïsoleerd dak, veel meer dan alleen een bergruimte. Zo kunt u op de zolder een extra slaapkamer of een werkkamer maken. Dakisolatie zorgt op deze manier ook voor een waardestijging van uw huis.

Zo werkt het

Er zijn diverse technieken om bestaande dakconstructies goed te isoleren. Welke het best geschikt is voor uw specifieke situatie hangt af van het soort dak (plat of hellend) en van eventueel reeds uitgevoerde isolatiemaatregelen. Zo kunnen we isolatiemateriaal aanbrengen tegen het dakbeschot of de dakspouw, en in de ruimte tussen de dakpannen en het dakbeschot. Soms is het ook mogelijk om niet het dak, maar de ruimte tussen de bovenste verdieping en het dak zelf te isoleren.

Meer weten?

Bent u benieuwd naar de isolatiemogelijkheden voor uw woning? Heeft u vragen of opmerkingen? Wij helpen u graag vrijblijvend verder.